torsdag 16. desember 2010

16. Inne i det lille huset på elefantryggen satt en liten jente som het Sara. Hun var prinsesse, for hun var datteren av Kong Baltasar. Derfor ble hun kalt Sara av Saba.
Da faren hennes la ut på den lange reisen for å finne ut hva stjernene hadde fortalt, tigget hun og bad om å få være med. Til slutt hadde Baltasar sagt ja.
Sara hadde lovet at hun skulle sitte pent og rolig i huset sitt på elefanten. Men hun var fryktelig nysgjerrig, og det ble kjedelig og sitte der oppe dag etter dag. Sara var ikke alltid så lydig heller.
Derfor ropte hun til elefanten: Ned! Da løftet den snabelen sin opp til henne, hun satte seg på snabelen, og elefanten plasserte henne forsiktig på bakken.
De tre kongene tydet alle tegn på himmelen, de mente det skulle bli født en konge som var større enn alle andre konger på jorden. Det var denne kongen de ville forsøke å finne.
De ville gi ham gaver, slik at de kunne bli venner med ham.
Det var kommet en ny stjerne på himmelen, og de hadde fulgt denne stjernen i mange uker, det var derfor de gikk om natten.
De diskuterte og pratet om alt de så på stjernehimmelen, og Sara ble ganske lei av og vente på dem hver gang de stoppet.

Ingen kommentarer: