mandag 18. februar 2008

Drageløperen!!

Bestevennene Amir og Hassan vokser opp i Afghanistan på 70-tallet,men skiller lag like før Amir må flykte fra landet.
I voksen alder vil han gjøre bot for en urett han begikk mot Hassan.Amir vender hjem til et nytt og farlig Afghanistan..



Buldrende russiske panservogner og Talibanske religiøse diktatur er i en utenkelig fremtid.
Monarkiet råder fortsatt i Afghanistan.Sorgløst leker bestevennene Amir og Hassan i Kabuls gater,gjerne med å finslepe teknikken som drageløpere eller fordypet i fortellinger under favoritt treet i en rolig lund.Likevell er det en verden som skiller bestevennene.Amir hører til den øvre middelklassen,bor i et vakkert hus og blir kjørt til skolen i familiens svarte mustang.
Hassan bor i et skur i Amirs hage, og Hassan og faren hans er tjenere for Amir og faren.
Vennskapet brister den dagen Hassan blir utsatt for et overgrep som Amir føler at han skulle hindret.Istadenfor å beklage oppførselen sin,støter han bestevennen fra seg slik at Hassan og faren må forlate herskapet sitt etter et liv i trofast tjeneste.
Snart må Amir og faren selv forlate hjemmet.
Russernes forestående invasjon tvinger dem i eksil til Usa, og der makter faren å gi Amir god utdanning og en ballast for et godt liv fjernt fra tragediene som rammer hjemlandet.
En dag får Amir høre fra noen som innstendig oppfordrer ham til å vende hjem.Det er endelig mulig for Amir å gjøre opp for uretten han begikk-den han aldri har tilgitt seg selv.

"Drageløperen "er en film basert på boken av samme navn.Den er blitt en internasjonal millionselger, har toppet mange prestisjetunge salgslister og er møtt med strålende kritikk...
Anbefalles på det sterkeste...

-Johanne-

Ingen kommentarer: